Ford Mustang 1967

Mustang er en populær bilmodell fra amerikanske Ford Motor Company.Den første produksjonsmodellen, en hvit cabriolet med svart interiør, rullet av samlebåndet i Dearborn, Michigan 9. mars 1964. Ford presenterte den for publikum på Verdensutstillingen i New York 17. april samme år, og på alle tre amerikanske TV-nettverk 19. april. Det var den mest vellykkede nylanseringen i bilindustriens historie, og ga nærmest opphav til opptøyer ved Ford-forhandlere rundt om i USA. Den opprinnelige Mustangen inspirerte uttrykket pony car, og inspirerte mange kopier.

Mustang

Denne ble importert fra San Jose i California og sendt i container til Norge i 2008. Skulle egentlig bare fikse det som måtte til for å få den registrert, men det ene har tatt det andre og nå blir det lakkering og full oppussing.

Bilen er en Mustang Hardtop med 289 cui V8 med automatkasse, men har fått etter montert de fleste option som var på GT utgaven. -67 mode. var den eneste GT utgaven som ble levert med automatgear. Denne utgaven er også den eneste som har denne typen falske luftinntak bak dørene. Mustang fra -65 til -72 er vel en av de mest vanlige veteranbilene i Norge. Det finnes over 3000 registrerte biler og sikkert en god del uregistrerte.

Kommentér