Renault Dauphine ~1960

Renault Dauphine var en bil som ble produsert av den franske bilfabrikken Renault mellom 1956 og 1967. Dauphine ble også sammensatt utenfor Frankrike; i Sør-Afrika, Australia, Mexico, Belgia og Irland. Den ble lisensprodusert i Italia, Brasil, Spania, Argentina, USA og Japan.

Dauphine ble markedsført i 1956 som erstatning og etterfølger av fabrikkens vellykkede Renault 4CV. I likhet med 4CV, hadde Dauphine selvbærende karosseri og hekkmotor. Den var tyngre og 30 cm. lengre enn sin forgjenger, men hadde samme motor. Dog ble det bygget en versjon hvor motorens ytelse ble øket fra 19 hk til 32 hk.Dauphine var kjent for å være en «treg» bil. Fabrikken hadde opprinnelig bestemt seg for navnet «Corvette», men landet på Dauphine for ikke å forveksles med den nylig lanserte Chevrolet Corvette.

I alt ble det produsert 2 150 738 Dauphine i løpet av de ti år den var i produksjon.

I England, var den en av de første importerte biler som ble solgt i et større antall. Det var marked som til da hadde vært dominert av britisk produserte biler.

Dauphine vil av mange huskes for svak motor og ellers dårlig kjøreegenskaper og for å være en upålitelig bil spesielt i USA og England hvor den fikk et dårlig ry ikke minst pga. de mange mekaniske problemer og dårlig rustbeskyttelse. Den ble av motorentusiaster på web-siden «Car Talk» rangert som Tusenårets 9. verste bil karakterisert som «truly unencumbered by the engineering process»

Kommentér